Следвайте Гласове в ТелеграмНаказателният кодекс ще бъде променен така, че да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНаказателният кодекс ще бъде променен така, че да
Коментари Харесай

С промени в Наказателния кодекс управляващите ще преследват Путин за военни престъпления в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Наказателният кодекс ще бъде изменен по този начин, че да бъде отворена опция да се преследва военно-политическото управлението, което е издало заповедите за съответните дейности в Украйна. Това споделя правосъдният министър Атанас Славов в изявление за Mediapool.bg.

" Искаме да осъвременим частта от Наказателния кодекс, отдадена на военните закононарушения и закононарушенията против мира и човечеството, както и включване на нов състав, който да обгръща " експанзията ", с цел да обхванем оптимално стандартите на Римския статут (по силата му работи Международният углавен съд в Хага, бел. ред.) ", изяснява Славов.

Целта е България да може да започва наказателно произвеждане, упражнявайки универсална пълномощия, за осъществените военни закононарушения и закононарушенията против мира и човечеството в Украйна. " Това ще акт на поддръжка на интернационалните старания за следствие на съветската експанзия в Украйна ", показва министърът.

" На всяко съвещание на Съвета по правораздаване на Европейски Съюз се регистрира какво всяка страна е направила за поддръжка на следствията за осъществените закононарушения в Украйна. Ключово е самата страна да може да инициира произвеждане за военните закононарушения в Украйна, упражнявайки универсална пълномощия, поради огромния брой украински бежанци в страната. Те могат да дадат показания. Много бих се радвал, в случай че една такава стъпка спомогне за бъдещото интернационално следствие от интернационален арбитражен съд, а България интензивно да взе участие в напъните на интернационалната общественост ", споделя Славов.

Той напомня, че доста европейски страни към този момент са почнали следствия, а в някои от тях има стотици хиляди разпитани. " Когато се сътвори интернационалния арбитражен съд, всяка страна ще способства със събраната информация. За мен това е значима политическа цел, обвързвана с интернационалното правораздаване. България към този момент се причисли към точка 7 от формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски, която планува възобновяване на справедливостта и гонене на закононарушения, осъществени в Украйна ", изяснява министърът.

Включването на " експанзията " в Наказателния кодекс ще разреши да се преследва военно-политическото управлението, което е издало заповедите за съответните дейности в Украйна. Защото доказателствата за военните закононарушения на терен доближават постоянно до някакво приблизително равнище. Докато закононарушението " експанзия " е за високото управително равнище. На европейско равнище действа Център за гонене на закононарушенията от експанзия. 

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР